Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

torsdag 18 november 2010


Glasvallen i Limmared.
Föreningen bildades 1914.
Spelat i div 3.
Erland Engström Halmia 1949 allsvenskan.
Sven-Erik Johansson ELfsborg och Skövde AIK.

Nya Glasvallen Limmared
 
Månstadparken Månstads IF.
Bildades 1926.
Har spelat i div 4.
Gerhard Nilsson Tranemo div 2.
Roger Nilsson Dalstorp div 3.Bosse Gustavsson
Svenljunga div 3.
Detta är absolut en av de vackraste anläggningar vi varit på.
Under fem år jobbade jag som lantbrevbärare i Månstad,


Åsavallen Nittorps IK.
Föreningen bildades 1943.
Herrlaget som var verksamma till mitten av 80-talet spelade som högst i div 5.Damlaget som varit igång i 40 år har som högst spelat i div 1.
Victoria Svensson Djurgården och landslaget.
Anna Berglund Tyresö.
Kerstin Johansson Öxabäck.


Grimsborg, Grimsås IF.
Bildades 1932.
Gjorde en lång resa genom många divisioner och vann till slut div 2 och fick kvala till allsvenskan 1965 med följande resultat: Gefle - Grimsås 0 - 1, Grimsås - Brage 0 - 2, Gais - Grimsås 2 - 0.
15.520 åskådare såg matchen mot Brage hemma.
Nämnas bör att sittplats kostade 7:- och ståplats 5:-   

. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar