Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

torsdag 11 november 2010

Kulturresa nummer 2 den 19/4 2008

Hej igen !
Vill bara passa på att säga att Bosse, Ingvar och jag gör dessa resor och dokumentationen endast av eget intresse. Det kan ju finnas brister i dokumentationen, men den mesta informationen har vi fått av berörda
föreningar, hemsidor och personliga kunskaper
Detta är planen i Gällared . Denna plan har flitigt använts som träningsplan tidigt på våren, men idag används den mest till hunddressyr.
Gällared hade lag på 50-talet dock inte i seriespel och planen på den tiden låg nere i byn

Detta är Ätrans IF och mina kompisar Bosse och Ingvar.1939 bildades Gunnarps IF.
1949 detta fina år byggdes och invigdes Sjöviken, festplatsen dit många har tagit sig.
1952 bytte man namn till Ätrans IF och under 60-talet hade dom ett mycket duktigt lag med Hasse Mauritsson i spetsen.
Numera heter föreningen Ätrans FF och har spelat två säsonger i femman men blev i år nedflyttade till sexan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar