Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

måndag 15 november 2010


Glänninge Park
Laholms FK bildades 1957 vid en sammanslagning av Laholms BK och IF och har som högst spelat i div 2.
Spelare fostrade i Laholms FK;
Kennet Pettersson  Markaryd, Mats-Ola Nilsson Markaryd, Mattias Heed HBK, Bertil Persson och Andy Marshall Halmia, Joakim Wulff Falkenbergs FF och Elfsborg, Max Möller Landskrona, Kalle Genberg Landskrona och Peter Andersson HBK.
Karl Söderström spelade för Elfsborg under tidigt 50-tal.


.Lilla Tjärby IP.
Föreningen bildades 1979 och är den yngsta herrföreningen i Laholms kommun.
År 2004 spelade föreningen i div 4.
Nu kolliderar spelar uppgifterna lite med Laholms FK, men jag återger den info jag fått.
Mattias Heed är den mest välkända spelare med LTIK som moderförening.Han spelade många säsonger i HBK och var med och vann SM-guld 1997.
Kristian Åkesson har spelat i Laholms FK och Peter och Tomas Andersson har prövat lyckan i HBK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar