Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

söndag 7 november 2010


Kinna IF och Viskavallen. Bildades 1922.
Har spelat i näst högsta divisionen under perioden 1954-59, 1961 och 1969
Arne"Jätten" Knutsson till IFK Göteborg i början av 60-talet, Leif Agnarsson till Örebro SK på 50-talet, Jörgen Brothen har spelat i ÖIS och Roger Bergström i Elfsborg.Den mest meriterade spelaren är nog nuvarande högerbacken i Elfsborg Johan Larsson. Åke Engvall spelade i Örebro SK.
Ingemar Hultgren spelade för Elfsborg under tidigt
50-tal.


Kungaberg och Fritala IF som bildades 1920.
Har spelat i gamla div 3.
Ragnar Lennartsson Elfsborg, Arne Andersson AIKoch Yngve Brodd som bl.a spelade i Örebro, landslaget och som proffs i Frankrike och där bor han fortfarande.
Fritsla har dessutom haft Anders Bernmar som tränare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar