Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

fredag 7 januari 2011


Holmalunds IF  Brogårdsvallen.
Johan Elmander är fostrad i denna klubb.
Rune Jingård fostades här också och gick vidare till GAIS och svensk mästare 1954 och dessutom gjorde han 2 A-landskamper och 7 B-landskamper.
Per-Olof Larsson gick över till Örebro SK i början av 50-talet och fick också göra en A-landskamp mot Island men blev allra mest meriterad som handbollsspelare med ett WMK-guld bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar