Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

söndag 23 januari 2011

Aplareds Fotbollsektion

Igår hade jag återigen en minnesvärd kväll tillsammans med det gamla gänget från Aplared. Denna gång stod Lena och Tomas för kalaset och som vanligt blev det 10 poängare. TACK !!
En liten presentation av detta fina gäng kommer:
Tomas Svensson bördig från Holsljunga, spelare i div 2 för Norrby där han senare blev en framgångsrik tränare. Där emmelan förde han fram Aplared till till höjderna av den forna div 4 som var av högsta klass i slutet av 70-talet.
Lennart "Ladde" Andersson mångårig spelare och ledare i Aplareds IF, Sexdrega IF, Lockryd. Dessutom framgångsrik lagledare i Norrby.
Claes-Håkan Svensson numera Varbergsbo men tidigare fruktad skytt i Aplared och även i Elfsborgs juniorlag.
Jag har aldrig sett någon med ett sådant hårt skott men så hade han riktiga telefonstolpar till ben.
Bengt Larsson en snabbfotad högerytter med precisa inlägg. En mycket renhårig kille.
Georg Johansson den glade gamäng som alltid sätter färg på våra tillställningar med ett glatt humör och många roliga historier. Var lagledare för B-laget och deltog med "framgång" i kvadratövningarna.
Naturligtvis får vi inte glömma våra damer som är en grund för att vi har odlat dessa sammankomster i 32 år.
Dom heter Gun, Lena, Margareta, Inga-Lill, Kerstin och Ulla-Britt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar