Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

måndag 12 maj 2014

Skåne-resa

 Skäldervikens IP
 Örebäcksvallen Båstad
Föreningen bildades 1913 och har som högst spelat i div 3.
För några år sedan gjordes en sammanslagning med Torekov,
men det samarbetet har upphört och numera är det devisen ensam är stark
som gäller för Båstads GOIF.
 Hovvalla Hov
 Torekov
 Västra Karups IP
Kalle Eriksson fostrad i denna förening spelade på sin storhetstid
både för Helsingborg och Råå.
 Grevieparken Grevie
 Bjärevallen Förslöv
 Hjärnarp
 Hjärnarpsvallen
 Vejbystrand
Vejby IF bildades 1922 och spelar i div 4.
Per Hansson målvakt i Helsingborg är fostrad i föreningen
 Munka IP Munka Ljungby
Rössjöholm
Va kul att ni besökt Lärkevallen och IFK Rössjöholm. Vår förening bildades 1939 så vi firar 75-år jubileum i år. De första åren hette vi Rössjöholms BK och planen låg i Rössjöholm, planen kallades Kaninevallen eftersom det fanns så många hålor grävda av just kaniner. Där den planen låg växer idag stora granar, men den låg väldigt vackert vid Rössjöns strand. 1945 ändrades namnet till IFK Rössjöholm, troligen inspirerat av IFK Norrköpings framgångar på den tiden. 1960 flyttades planen till Lärkeröd då under namnet Lärkeröds IP. 2004 invigde vi b-planen och ändrade namn till Lärkevallen.
I dagens lag spelar Andreas Karlsson som är en egen produkt och som provat spel i superettan med Ängelholms FF. Även Alban Jusufi ingår i dagens trupp och han har spelat allsvenskt med Halmstads BK och med Trelleborg.
MVH
Rickard Gustavsson
Ordförande
IFK Rössjöholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar