Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

måndag 6 december 2010Mörlanda center och hemmaarena för Annelunds IF.
Annelund har spelat i div 2, men i år blev dom nedflyttade efter många turer. Hoppas att ni tar steget tillbaka direkt.
Samuel Holmen äår den spelare som lyckats bäst, allsvensk i Elfsborg, landslagsspelare och proffsspelare i bland annat Bröndby.Detta är Ljungshof som kom till i början av femtiotalet och var då hemmaplan för Annelund,
Geografiskt sett var det inte riktigt bra så därför mottogs Mörlanda center med glädje när det invigdes 1994.
Ljungshof används numera till träningar och matcher för U-laget och J.laget.
Denna anläggning invigdes 1948 och sista matchen spelades 2016 mellan Annelund och Borås AIK i DM. Borås AIK vann på straffar.
Planen är numera såld till en privatperson men byggnaden står kvar.Skogsbygdens IF och dess IP.
Bildades 1959.
Herrfotbollen lades ner 1992.
Numera är det flicklag som gäller.
Klubben har fostrat landslagstjejen Linnea Liljegård som till vardags spelar i Göteborg.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Ljungshofs Idrottsplats såldes till en privatperson 2016!Upphörde därmed helt som arena för Annelunds IF.
  Orsaken var att en ny Plastgräsplan uppförts på våren vid Mörlanda Sport Center och att Ljungshofs roll som träningsplan därmed upphört för seniorernas del också.Klubbhuset är fortfarende kvar men används till andra ändamål framöver.
  Hälsar : Egon Gustavsson Grudevi/Ljung

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill som tillägg också säga att Ljungshof stod klart för spel 1948 och att sista tävlingsmatchen spelades i April 2016 (DM match för Herrar mellan Annelunds IF - Borås AIK vinst till BAIK efter straffar.
   Egon Gustavsson

   Radera