Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

torsdag 16 december 2010Mariestads BOIS  Lekevi Damlaget.
Bildades 1996 som egen förening innan dess tillhörde dom en större förening som sektion och det var Mariestads BOIS som startade damfotbollen 1970.
Har spelat i allsvenskan 1989-1991.
Malin Stålklint Jitex och landslaget.
Annika Larsson Älvsjö.Jula BK  Ullevads IP.
Bildades 1929.
Therese Bjurenlind som spelat både i Kopparberg-Göteborg och Jitex alltså på högsta nivå i Sverige är fostrad i denna förening.Tidavads IF Skogsbovallen.
Bildades 1937.
Herrarna har spelat i div 5 och damerna i div 3.
Moholms SK  Mogårdsvallen.
Bildades 1960.
Herrarna har spelat i div 4 och damerna i div 2 med kvalspel till ettan.
Jörgen Seidevall Tidaholms GIF, Anders Callervik Tibro AIK, Håkan Jacobsson Ulvåkers IF och Stefan Jacobsson IFK Mariestad,Tidans IF.
Bildades 1920.
Spelat i div 4.
Nils och Allan Johansson allsvenskan i IFK Göteborg.
Nils var också landslagsman.
Christer Hallgren spelade för Jönköping Södra i gamla division två.Värings GIF  Väringsvallen.
Bildades 1942.
Spelade 1965-66 i div 4.
Göran Kjellberg Redbergslid gamla div 2.
Peter Johansson  Skövde AIK gamla div 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar