Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

lördag 11 december 2010Hindåsgården.
På denna plan alldeles utanför hotellet hade Ryssland sin uppladdning inför och under WM 1958.Fagervallen IFK Hindås bildad 1913.
Damlaget spelat div 2 och herrarna i div 5.
Kenneth Gustavsson GAIS allsvenskan.
Sören Gustavsson V.Frölunda  div 1.
Annika Torstensson  Jitex.
1958 tränade Brasikien här inför och under WM-fotbollen.
Härryda IF och deras IP?.
Spelat i div 6.
Hade två duktiga bröder som spelade för Hindås ett tag.
Dom heter Åke och Oskar Gustavsson.
Åke var målvakt och stod i Lilla Stadslaget.


Landevi  Landvetters IF och IS.
IF bildades 2003,då flyttade Göteborgs FC ( f.d Kopparberg-Landvetter ) intill Göteborg och de yngre tjejerna blev kvar i Landvetter. Gessa tjejer spelar numera i div 3.
Lotta Schelin landslagskvinna och proffs i Frankrike.
Herrlaget Landvetters IS spelar i div 4.Öjersjö IP. Föreningen bildades 1995.
Damlag i div 3 och herrlag i div 6.
Området växer så det knakar vilket gör att förhoppningarna är stora om avancemang för både herrarna och damerna.Numera heter föreningen BBK/ÖIF efter en sammanslagning med Björndammens BK.Simon Sandberg Hammarby fostrad i Björndammens BK.Mölnlycke IF div 4.
Konstgräs plus grus.Sjövalla FK  div 6.
Konstgräs och grus.
Bildades 1946.
Gustav Nilsson har spelat för Häcken i superettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar