Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

söndag 5 december 2010

Furuvallen  Skephult.
I bakgrunden ser du ett omklädningsrum av den gamla sorten. Vi lyckades ta oss in delvis bara för att återuppliva känslor och tankar från forna tider.

Här kommer en redogörelse Skephults IF och Roasjö IF ( se nästa kort ).
Roasjö IF bildades första gången 1930 och varade till 1938.
Återuppstod 1945 och höll på till 1960 då det blev en
sammanslagning med Skephults IF. Klubben fick namnet Skeppsjö och höll på till 1984.
Då delades föreningarna och Roasjö IF bildades igen och började med korpspel.
Sedan blev det seriespel från 1985 - 2004.
Eva och Marianne Wilhelmsson spelade i div 1 för Kronäng, med andra ord spelade dessa tjejer i den högsta serien i Sverige.


Furuvi Rångedala IK.
Bildades 1934.
Har spelat i div 4.
Rolf Gustavsson  Norrby.
Ulf Johansson  Norrby och Elfsborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar