Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

onsdag 10 augusti 2011

Ingvars resor tillsammans med hustru LisbethÖverst ser vi två kort från Runeplan i Stensjö. Klubben är en framgångsrik friidrottsklubb med en stor ungdomsverksamhet. Fotbollen började först på 70-talet och laget spelar i div 4. Nya fina löparbanor togs i bruk så sent som iår.
Sedan följer två kort från Sandsjöfors Sportklubbs nedlagda fotbollsplan. Den har inte varit klippt på två år och är numera en vacker blomsteräng.
Nästa kort är från Sandavallen Ohs bruk.Detta lag hade ett veteranlag 2010.
Sista kortet är Näsvikens IP och det var väl här Tomas Brolin började sin karriär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar