Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning var att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland.Men detta har inte räckt utan vi har besökt många planer både i Skåne, Blekinge,Småland och Bohuslän. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 1049 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

tisdag 19 oktober 2010

Kompisar på fotbollsplanerna

Mina kompisar som båda har samma intresse som jag av fotbollsplaner och föreningar heter Bo Johansson och Ingvar Bengtsson. Dessa båda trevliga herrar träffade jag för 20 år sedan när jag var tränare i deras hemmaklubb, BK Viljan. Klubben hör hemma i Fagered ,Halland.
Båda har en väldigt stor kunskap om fotboll över huvud tagit.
Vi gläds alla tre när vi får ge oss ut på våra kulturresor, men också över dokumentationen som vi gör. Den kan vi ta fram och läsa i med jämna mellanrum.

Bilden här under är från mina kompisars gamla hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar