Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning är att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 850 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

söndag 21 augusti 2011


Klostervallen Tomtens IF.
Föreningen bildades 1932 och har ej varit med om någon sammanslagning men har fostrat Mikael Nilsson  IFK Göteborg.


Fortfarande är det verksamhet på Vilske-Klevas gamla plan, men nu av annan karaktär.Klubben kom att verka mellan 1951-1973 då det blev sammanslagning med Floby IF.

 Ekvallen Floby IF.
Föreningen bildades 1925.
Lasse Råberg härstammar härifrån. Han var allsvensk under många år i Elfsborg och också landslagsman.Var 1968 spelande tränare i Floby IF.
Inger Arnesson var också landslagsspelare och unik på det sättet att hon var lika bra som målvakt som utespelare.


Björkåsen Grolanda.
Föreningen bildades 1930 och har spelat i div 5, men var 1985 ytterst nära att kvala sig upp till div 4.
Hans-Olof Gustavsson spelade i början av 80-talet allsvensk fotboll för IF Elfsborg.

Slutarp


Kinnemo  Kinnarp


Åsarps IPVallensås Trädet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar