Välkommen till min blogg

Hej ! Jag heter Urban Lidrot och bor i Överlida och är pensionär med ett brinnande intresse för fotboll. Efter att ha spelat i 20 år och varit tränare i över 20 år har jag nu hittat en fantastisk hobby. Tillsammans med två kompisar reser jag runt och besöker fotbollsplaner.Vår målsättning är att besöka alla i bruk varande planer i såväl Västergötland som Halland. Extra trevligt är att hitta planer som en gång fungerat som sådana och där man tydligt kan se att det spelats fotboll där. Hittills har vi besökt 850 planer. Vi tar kort och sedan mailar jag till varje förening och ställer några enkla frågor. Jag brukar kalla dessa resor för kulturresor och naturligtvis är det en något udda hobby, men en väldigt trevlig sådan. Tänk så mycket ideellt arbete som lagts ner och hur många relationer som tagit sin början och också avslutats.

lördag 13 november 2010


Drängsered spelade i en reservserie 1960.
Planen har sedan dess med framgång används som träningsplan tidigt på vårarna.
Sedan letade vi efter Brännö-Kinnareds plan men fann att sågverket låg på den plats som en gång i tiden var deras plan.Brännö-Kinnareds FF lades ner 1973.
Föreningen hann dock fostra dukriga spelare som Stig Karlsson Mv Halmia div 2,Tore Möller även han Halmia och Kurt och Kennet Jonsson Torup och HBK
Detta är Torulund hemmaarena för Torup-Rydö FF.
Anläggningen byggdes 1980 och då hette klubben endast Torups BK.
År 2000 bildades Torup-Rydö FF och har spelat som högst i div 4.
Robert Andersson HBK, IFK Göteborg och proffs i Grekland är fostrad Torups BK.
Emil Angel gjorde många matcher och många mål för IS Halmia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar